Bill Champlin/Frank Ådahl/Peter Friestedt Friday

fredag 15 juni

20:00 - 23:00

120kr 23år

Bill Champlin/Frank Ådahl/Peter Friestedt Friday

Efter en utsåld turné 2012 är Bill Champlin, Frank Ådahl och Peter Friestedt tillbaka för två kvällar i västkustsoulens tecken.

Bill Champlin medverkade i legendariska Chicago i över 25 år, samt grundade bandet Sons of Champlin. Champlin har skrivit Grammy-vinnande låtar för Earth Wind & Fire och George Benson, samt jobbat med otaliga artister som Elton John, The Doobie Brothers och Steve Lukather för att nämna några.

1990 vann brödraparet Edin-Ådahl Melodifestivalen med Som en vind och snart därefter fick Frank Ådahl erbjudandet att göra den svenska rösten till lejonet Simba i Disneys Lejonkungen. De senaste åren har Frank gjort fantastiska tolkningar av kända västkustlåtar med sin tonsäkra och svängiga röst. Gitarristen, producenten och artisten Peter Friestedt har släppt två kritikerrosade album, medverkat som studiomusiker tillsammans med David Foster och Fergie Frederiksen och turnerat världen över med Joseph Williams. Stefan Gunnarsson är --- Välj ---- egen west-coasthjälte, känd från Så ska det låta och sina samarbeten med Al Jarreau, Joseph Williams och Carola.

Bill Champlin – sång/orgel
Tamara Champlin – sång
Frank Ådahl – sång/slagverk
Peter Friestedt – gitarr
Stefan Gunnarsson – keyboards
Johan Granström – bas
TBA – trummor

berätta för dina vänner

Rapportera information

Eventdatum: 2018-06-15

Återställ lösenord