Copland/Alessi/Donkin/Baron Tuesday

tisdag 13 mars

20:00 - 23:00

120kr 23år

Copland/Alessi/Donkin/Baron Tuesday

Det sägs att andra jazzpianister brukar placera sig så att de ser Marc Coplands fötter när han uppträder. Anledningen till det är hans sofistikerade användning av både tangenter och pedaler. Copland kallas ”the piano whisperer” eftersom han med lågmälda och eleganta medel får ut det mesta ur sitt instrument. Så är det även när han samlar tre kollegor till The Marc Copland Quartet.

Förra gången Copland besökte Fasching var han en av medlemmarna i The John Abercrombie Quartet. Trummisen Joey Baron följer med även denna gång och ser till att den avslappnade, tillbakalutade jazzen ges skärpa och driv. Coplands magnifika pianospel och Ralph Alessis känsliga trumpetspel ger bandet sin fulländning.

Det handlar alltså om musiker i världsklass som gör jazz – som hela tiden låter som om det vore klassiska standards – men som till största delen faktiskt är nyskrivet. Skivan Better By Far kom på Coplands eget bolag innerVoice Jazz i april 2017 och möttes av lysande kritik – bland annat fyra och en halv stjärnor i Down Beat Magazine. Det handlar kort och gott om magiskt bra jazz!

Marc Copland - piano
Ralph Alessi - trumpet
Phil Donkin - kontrabas
Joey Baron - trummor

berätta för dina vänner

Rapportera information

Eventdatum: 2018-03-13

Återställ lösenord