Docenterna • Nalen, Stockholm Fredag

fredag 12 oktober

20:00 - 01:00

50kr 18år

Nalen

Docenterna • Nalen, Stockholm Fredag

Docenterna är tillbaka! Docenterna debuterade som Docent Död 1980 och skänkte genast den svenska punkscenen en välbehövlig dos smarta texter och trixiga låtbyggen. I april kommer ett nytt album och därmed också en turné, som stannar på Nalen Klubb i oktober.

Före konserten på Nalen återvänder Docenterna med refrängbaserad existentialism i form av nya albumet Kritstrecksränder och missiler. Detta är ett klassiskt Docenterna-album: starka refränger, tänkvärda vardagsbetraktelser och tuggummihooks som klistrar sig fast. Bandet ser till ytan ut att följa popens alla strukturer, men i musiken finns det en inbyggd skevhet som får dem att stå utanför det tillrättalagda. Det är denna kombination som gjort Docenterna till något unikt som etsat sig fast i den svenska folksjälen.

Docenterna startade som Docent Död och har tidigare levererat svenska oförglömliga hits som Solglasögon, Bensin i Blodet samt Utan Dig. Albumet är den första nya musiken från Docenterna sedan 2014 och första nya albumet sedan 2011 års Medan Nalen spelar Pop. Inspelningen har skett i Studio Rymden av Daniel Bengtson.

Docenterna består idag av Kricke Pihlgren (trummor), Jon Jefferson Klingberg (gitarr och sång), Larry Lövgren (bas och sång) och Joppe Pihlgren (sång och gitarr).

275 SEK + serviceavgift
Nalen Klubb, 18 år
Insläpp klockan 20, på scen cirka klockan 21

berätta för dina vänner

Rapportera information

Nalen

Eventdatum: 2018-10-12

Återställ lösenord