Perssons Sexa Wednesday

onsdag 14 februari

20:00 - 23:00

120kr 23år

Perssons Sexa Wednesday

Den kritikerrosade sextetten har rötterna i Malmö och samlar några av regionens mest spännande förmågor. Kompositionerna och arrangemangen är melodiskt starka och överraskande där konventionella former och grepp ofta har kastats ut genom fönstret - och signeras bandledaren Jens Persson. Musiken ger stort utrymme för individuella uttryck samtidigt som det har en tydlig inramning av gruppens kollektiva sound. ”Inga spår av musikalisk fundamentalism och bundenhet” som Bo Bjelvehammar för Tidningen Kulturen skrivit om gruppen.

Perssons Sexa har två skivor i ryggen, självtitulerade Perssons Sexa och Vol II. De har gjort musikaliska samarbeten med artister som Lina Nyberg, Lisbeth Diers och Karolina Almgren. 2017 blev Perssons Sexa nominerad i kategorin Årets grupp vid P2 Jazzkatten.

- Låtstark och smart arrangerad modern jazz, ett av årets mest lyckade svenska jazzalbum. (Alexander Agrell, Sydsvenskan)

- En av jazzens unga saxlöften, Jens Persson, visar än en gång tillsammans med sina fina musiker att man vill ligga i tätfronten. Gruppen kan verkligen öppna upp musiken och kommunicera. Hög energi och genomtänkta strukturer genomsyrar denna produktion, full av färgskalans olika nyanser. Rekommenderas! (Jan Lundgren)

Jens Persson - altsaxofon/kompostion
Petter Hängsel - trombon
Oscar Johansson - piano
Tobias Ekqvist - elgitarr
Johannes Vaht - kontrabas
Kristoffer Rostedt - trummor

berätta för dina vänner

Rapportera information

Eventdatum: 2018-02-14

Återställ lösenord