Stockholm Voices Thursday

torsdag 18 januari

20:00 - 23:00

120kr 23år

Stockholm Voices Thursday

Precisionsslipad stämsång med fyra personliga och ekvilibristiska röster som tillsammans skapar ett unikt sound.

Stockholm Voices är en vokaljazzkvartett som tillsammans med sitt band har fångat den svenska jazzpubliken sedan debutturnén våren 2014. Med utsålda konserter, radioinspelningar och lysande recensioner har de blivit en eftertraktad och uppskattad grupp bland de svenska jazzklubbarna och festivalerna. Nu spelar de äntligen igen på hemmaplan!

Gruppens musik bygger på en stark tradition av stämsång inom jazzgenren. Debutskivan ”Come Rain or Come Shine” är en hyllning till Monica Zetterlund och Bill Evans skiva “Waltz For Debby”. På konserterna framförs musik från skivan tillsammans med andra favoriter ur The American Songbook. Gruppen förbereder ny skiva och nytt material och Faschingpubliken kan även se fram emot ett och annat uruppförande.

- Med Stockholm Voices slår jazzen ut i full blom. Med sin utsökta röstbehandling och sitt artisteri på hög nivå blev det total succé för Stockholm Voices vid jazzkonserten i Blå salongen. Den relativt nybildade sångkvartetten turnerar flitigt och håller på att lägga den svenska jazzpubliken för sina fötter. Det är bara att kapitulera inför dessa formidabla röster och den fint integrerade grupp med fyra instrumentalister som bidrar till det lyckade resultatet. (Norra Skåne)

Gunilla Törnfeldt - sopran, arrangemang & konstnärlig ledare
Maria Winther - alt
Alexander Lövmark - tenor
Jakob Solle--- Välj ---- - baryton
Klas Lindquist - altsaxofon
Mikael Skoglund - piano & arrangemang
Svante Söderqvist - kontrabas
Calle Rasmusson - trummor

berätta för dina vänner

Rapportera information

Eventdatum: 2018-01-18

Återställ lösenord